sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Sadonkorjuun aikaYleisön, eli minun, valtaisasta pyynnöstä päätin tehdä perheelleni kaalikääryleitä, jotka ovat muodostuneet jokasyksyiseksi perinteekseni. Siis perinteeksihän voidaan laskea se, että tein kaalikääryleitä myös viime vuonna. Olin heti viisas ja pyysin ravintola-alalla työskentelevältä ystävältäni lainaan viiden litran kattilan, koska viime vuonna kaalini ei edes mahtunut kolmen litran kattilaani ja kaalinlehtien irroittamiseen menikin mukavasti se puoli päivää!

Siispä kattila kotiin ja sitten Prismaan. Siellä heviosastolla Sissel tuli viereeni ja kysyi:"ÄÄÄÄÄÄiiti, Mikä Toi On". Niimpä... Kaali äkkiä kotiin ja ruoan laittoon, jotta viisivuotias tyttärenikin saisi tutaa kaalta ja tunnistaisi sen suomalaiseen ruokapöytään kuuluvaksi ravintoaineeksi ennen tarhassa alkavaa sadonkorjuuviikkoa!

No ihan pikaruokaa tuo kaali ei ole ja siinähän se sunnuntai mukavasti menikin, ruoan laitossa, josta muutenkin pidän niin paljon. Mutta jälleen kerran, ennakkoasenteista huolimatta, kääryleet maistuivat, tosin nuorimmainen jauhoi ehkä hieman oudon sitkeää kaalinlehteä vähän kummissaan ja ojensi sitten nyökytellen lautasen isäänsä kohden tarkoittaen, että juu kyllä tämä oli nyt sitten tässä! Leipää kiitos!

Minä saan jatkaa kääryleiden mutustelua (lue hotkimista) vielä huomenna töissä ja
loput perheemme jäsenet saavat syötäväkseen toista suosikkiani kaalilaatikkoa, jonka edelleen yleisön niin kovasti vaatiessa pyöräytin lopusta kaalista :)


Ihana syksy ja sitä myöten nami nami kotimainen ruoka :)

1 kommentti:

  1. Itse sain kauhun kypsytettyä kaalia kohtaan pikkutyttönä, kun äiti pakotti syömään paistettua kaalta. Joten tässä talossa ei tule koskaan olemaan kaalilaatikkoa tai kääryleitä. Se haju on minulle niin etova. Kaalesta tykkään kyllä sellaisenaan tai vaikka raasteena.

    Ihme juttu, että miksi niitä vihanneksia tulee syötyä ja ostettua niin harvoin. Esimerkiksi lanttu ja nauris on hyvin harvinaisia vieraita meidän jääkaapissa.

    Nyt yritän tehdä parannuksen ja ostan kauppareissulla tänään (myöskin Prismaan) jotain muitakin juureksia kuin porkkanaa.

    VastaaPoista